Lubenina dieta za hujšanje. Meni za 5 dni

Pozdravljeni dragi bralci. Poletje je pravi čas, da poskrbite za svoje zdravje in očistite telo. Poleti je takšna priložnost resnično zagotovljena, saj je zdaj veliko jagodičja, sadja, zelenjave, ki pomagajo ne samo očistiti telo, temveč se tudi znebiti odvečnih kilogramov. Konec poletja je sezona okusnih, sočnih, sladkih, aromatičnih lubenic. Zdaj lubenico ni težko kupiti. Tržnice, trgovine, supermarketi samo vabijo z dišečimi in čudovitimi lubenicami. Če ste se odločili za hujšanje in imate radi lubenice, potem vam bo najverjetneje ustrezala lubenina dieta za hujšanje. Dietni meni je zasnovan za 5 dni. V tem času lahko očistite telo in dobite dodaten odmerek vitaminov in mineralov.

Lubenica je ogromno zeleno jagodičje z ljubko sočno rdečo kašo. Vsebuje le 25 kcal lubenice na 100 gramov. Zaradi visoke vsebnosti vode in minimalne količine kalorij se lubenica uporablja v dietah in to zelo uspešno.

Zagotovo imate radi lubenice. Izkazalo se je, da kljub nasičenosti te dobrote z glukozo lahko uživanje lubenice v enem tednu izgubi do pet kilogramov teže. Obstaja posebna lubenicina dieta. In prav o njej vam želim povedati.

Lubenina dieta za hujšanje. Meni za 5 dni

Ta nenavadno velika jagodičja vsebuje zdrave vlaknine in zelo veliko soka. Zaradi diuretičnega učinka lubenice vsa odvečna tekočina zapusti telo.

In zahvaljujoč vlakninam se izboljšajo naravni presnovni procesi v telesu. Menijo, da lubenica pomaga očistiti kri in povečati imuniteto. Lubenica je zelo koristna za telo. Uživanje lubenice izboljša delovanje črevesja. Toksini in toksini se odstranijo iz črevesja.

lubenica za hujšanje

Na podlagi vseh pozitivnih lastnosti jagodičja lahko sklepamo, da je lahko prehrana z lubenicami ne le učinkovita, ampak tudi zelo pozitivna za zdravje. Vendar je treba razumeti, da je to načelo prehrane mono-dieta in ga ni mogoče uporabljati več kot 5 dni.

Dieta je sestavljena iz uživanja lubenice in črnega kruha.

1. dan - začetek diete

Prvi dan diete lahko jeste le lubenico. To jagodičje je dovoljeno uporabljati v kateri koli količini in po katerem koli časovnem obdobju.

Takoj, ko si zaželite prigrizek, se morate pogostiti s sladko sočno lubenico. Lahko pijete katere koli pijače brez sladkorja. Le malo verjetno je, da bo prišlo do želje po pijači.

2. dan - prilagoditev

Drugi dan diete zjutraj lahko pojeste eno rezino črnega kruha skupaj z lubenico. Preostali obrok naj bo spet sestavljen samo iz te čudovite jagode. Lubenico lahko jeste v poljubni količini in po katerem koli obdobju.

3. dan - srednja dieta

Ta dan lahko za vse glavne obroke (zajtrk, kosilo in večerjo) lubenici dodate rezino črnega kruha. V presledkih med glavnimi obroki je dovoljeno jesti samo lubenico v kateri koli količini.

4. dan - bližje cilju

Na ta dan spet lubenica in črni kruh. Lahko pa za večerjo zavrete piščančje prsi.

5. dan - opustitev diete

Zajtrk zadnji dan diete je sestavljen iz lubenice in rezine črnega kruha. Za kosilo jejte zelenjavno solato in kuhana piščančja prsa.

Za večerjo si lahko privoščite nemasten jogurt ali skuto. Na ta dan je treba lubenico uživati kot prigrizek.

Po petih dneh takšne prehrane se morate normalizirati. Samo iz svoje prehrane izključite sladkarije, moko in preveč mastno hrano. Zahvaljujoč temu bo mogoče obdržati rezultat.

lubenica in lubeninin sok za hujšanje

Postopoma se lahko vrnete na svoje običajno prehransko načelo. Ne smemo pozabiti, da uravnotežena prehrana pomaga preprečiti odvečno težo in pomaga ohranjati zdravje.

Lubenina dieta za hujšanje je zelo preprosta in glede na dejstvo, da je zdaj vroče in sploh ne želite jesti, z lubenico pa lahko shujšate in očistite telo.

To pa niso vse prednosti sočnega in okusnega jagodičja; v vročih poletnih dneh se lubenica uporablja za obraz. Iz lubeninega soka pripravijo led, obraz si podrgnejo z rezino lubenice, naredijo različne maske. Tako lubenica pomaga ohranjati zunanjo in notranjo lepoto.

Pomembna informacija

Za zaključek bi vas rad še posebej opozoril na dejstvo, da ima mono-dieta vedno nekaj kontraindikacij.

Te diete ne uporabljajte, če imate kronične bolezni, imate trenutno nizko imunost, ste noseči ali dojite.

Za popolno zaupanje v izbrana sredstva za hujšanje se morate posvetovati s strokovnjakom za prehrano.