Dieta za lene: najlažji in najvarnejši način za hujšanje

Še ena potrditev, da je novo dobro pozabljeno staro. Bistvo prehrane za lene je pravilna uporaba vode. To je pravilo, ki so se ga držale naše babice. Z upoštevanjem preprostih pravil, opisanih v tem članku, se lahko znebite odvečne teže v samo enem mesecu.

Prednosti lene diete

V primerjavi z drugimi načini hujšanja vam dieta z leno vodo to pomaga narediti bolj udobno, brez tveganja za zlom in spremljajoče psihične travme.

dekle pije vodo na lenobi
 1. Če se strogo držite vseh pravil, lahko jeste karkoli. Ni vam treba šteti kalorij, razmišljati o jedilniku in kuhati samo dietne obroke, poskrbite za način toplotne obdelave.
 2. Ni stalnega občutka lakote, saj voda zapolni celoten volumen želodca. Poleg tega ima nič kalorij.
 3. Izboljša se delo notranjih organov, telo se očisti, kar ugodno vpliva na stanje kože - vse to pomaga velika količina porabljene tekočine.
 4. Voda je odličen metabolični katalizator. Zahvaljujoč njej telo hitreje kuri kalorije in jih pretvarja v energijo. Telo se takoj začne prebujati, izboljša se splošno počutje in izgine zaspanost.
 5. Leni dieti lahko sledite kjer koli: na dopustu, v službi ali doma. Ni potrebno posebno usposabljanje ali sprememba življenjskega sloga.

Toda najpomembnejša prednost diete za lene je, da si lahko privoščite svoje najljubše dobrote, še posebej med prazničnimi pogostitvami. Samo vnaprej morate popiti potrebno količino tekočine in z veseljem shujšati.

Dejavniki, ki vplivajo na hitrost izgube teže

Izguba odvečne teže je individualen proces in je odvisen od tega, kako telo izgublja težo. Dieta za lene je znana le po pozitivnih ocenah. Zahvaljujoč vodni dieti lahko v enem mesecu izgubite od 5 do 12 kg.

Dejavniki, od katerih je odvisna hitrost izgube teže:

 • Hrana, ki jo človek zaužije. Kljub temu, da lahko jeste karkoli, se je treba spomniti, da prekomerna količina maščobnega, škrobnega in sladkega upočasni proces hujšanja. Zaželeno je tudi nekoliko zmanjšati količino soli.
 • Skupna masa odvečne teže. Postopek poteka hitreje, več ga je. Pri vitkih in suhih ljudeh telo veliko počasneje izgublja odvečno težo.
 • starost. Starejša kot je oseba, slabši je metabolizem. Mladim je lažje shujšati.

Toda v mnogih pogledih je učinek odvisen od osebe same. Nekateri na vodni dieti izgubijo 1 kg na teden, drugi dosežejo izgubo teže do 5 kg v istem obdobju. Telesna aktivnost bo pospešila proces hujšanja. Telesna vzgoja vam ne bo omogočila izgube elastičnosti in povešene kože, če ima oseba veliko odvečne teže.

vodna dieta za lene

Osnovna priporočila in pravila

Priporočljivo je, da se držite lene diete enkrat letno, ne več kot tri tedne. Če pa obstaja dober razlog za ponovitev, je treba vzdrževati vsaj en mesec premora med dietnimi ciklusi. Pridobljeno koristno navado pitja vode tik pred obroki lahko uporabite v vsakodnevni prehrani, vendar boste morali nekoliko zmanjšati količino tekočine.

Strogo upoštevanje osnovnih pravil vam bo omogočilo, da v najkrajšem možnem času dosežete uspeh v boju proti odvečnim kilogramom.

 1. Po pravilih prehrane za lene je pomembno piti samo čisto negazirano vodo. Ne pijte nobenih pijač ob obrokih in vsaj naslednjo uro. Po določenem času lahko pijete čaj, kavo ali zeliščne čaje.
 2. Vodo je treba piti samo surovo in vedno sobne temperature. Med toplotno obdelavo voda izgubi večino uporabnih mineralov in soli. Toplo - pospešuje presnovo in prilagaja telo vnosu hrane, hkrati pa zažene delo prebavnega trakta.
 3. Vodo je treba piti ne le 20 minut pred glavnim obrokom, ampak tudi pred manjšimi prigrizki, tudi če gre za sadje, krekerje ali semena. Praviloma pri mnogih želja po prigrizku izgine le zaradi potrebe po pitju 2 kozarcev tekočine.

Voda mora biti vedno v bližini. Lahko kupite majhno steklenico želene prostornine, tako da ni težav z merjenjem potrebne količine tekočine.

Dieta za lene - približen meni

Pred začetkom diete je priporočljivo razmisliti o okvirni prehrani. Strogo upoštevanje urnega vnosa hrane bo včasih povečalo učinkovitost. Povečanje porabe surovega sadja ter zmanjšanje sladkega, mastnega, mokastega in prekajenega mesa prispeva tudi k hitremu odstranjevanju odvečne teže.

lenobna dietna hrana

Dnevni dietni meni za lene izgleda takole:

Čas meni
Zajtrk

7: 40 - 2 kozarca čiste vode.

8: 00 - običajen zajtrk.

9: 15 - 9: 30 - kava ali čaj brez sladkorja.

9. 30 – 12. 40 Neomejeno količino čiste negazirane vode
večerja

12: 40 - 2 kozarca vode brez plina.

13: 00 - kosilo s poljubno vsebnostjo jedi in kalorij.

14: 15 - 14: 30 čaj ali kava brez sladkorja.

14. 30 – 17. 40 Čista voda pri sobni temperaturi v poljubni količini
večerja

17: 40 - 2 kozarca čiste vode.

18: 00 - večerja po okusu.

19: 15 - 19: 30 katera koli pijača brez sladkorja.

19. 30 – 7. 40 V primeru lakote lahko popijete malo vode.

Glavne kontraindikacije

Zaradi porabe velike količine vode se iz telesa začnejo izpirati številne koristne snovi, predvsem magnezij, natrij in kalcij. Med dieto je priporočljivo začeti piti vitaminsko-mineralni kompleks.

Kontraindikacije za izbiro te metode hujšanja:

 • Tretji semester nosečnosti in dojenja.
 • Bolezni izločalnega sistema, kot so težave z ledvicami, mehurjem itd.
 • Če v telesu primanjkuje kalcija.
 • Za otroke, mlajše od 16 let, se ne morete držati diete.

Pred začetkom diete se morajo ljudje z boleznimi srčno-žilnega sistema posvetovati z zdravnikom. Prav tako ni priporočljivo izbrati te metode za tiste, ki ne marajo piti vode.